Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

https://us06web.zoom.us/j/88291866067

Θεόφιλος Αμπατζίδης:

Η ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΘΕΟΛΟΓΟ 
(με αφορμή τη χιλιετηρίδα από την κοίμησή του, 1022-2022)

Δεύτερος Κύκλος διαδικτυακών διαλέξεων «Καιρός του Ποιήσαι»

Με τη διάλεξη του Θεόφιλου Αμπατζίδη «Η εξατομίκευση της σωτηρίας και το ζήτημα θεσμού και χαρίσματος στον άγιο Συμεών τον Νέο Θεολόγο» εγκαινιάζεται ο δεύτερος κύκλος διαδικτυακών διαλέξεων «Καιρός του Ποιήσαι», που η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου έχει προγραμματίσει για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, και ώρα (Ελλάδος) 19:00, και θα είναι προσβάσιμη μέσω της πλατφόρμας Zoom, στο σύνδεσμο https://us06web.zoom.us/j/88291866067 . 

Στη διάλεξη, μέσα από μια ανάλυση των κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών συνθηκών στις οποίες έζησε και έδρασε ο άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος, θα επιχειρηθεί μια βαθύτερη κατανόηση της θεολογικής σκέψης, της εν γένει προσωπικότητας του αγίου αλλά και της επιρροής την οποία άσκησε η γόνιμη και δημιουργική θεολογική του συμβολή, καταλήγοντας στην κριτική θεώρηση του ως πρωτεργάτη της μετάβασης της Ορθοδοξίας αλλά και σύνολης της κοινωνικής πραγματικότητας της Ανατολής σε μια φάση εξατομίκευσης, η οποία επιχειρήθηκε την περίοδο του «Πρώτου Βυζαντινού Ουμανισμού» και η οποία θέτει τα θεμέλια του νέου Ελληνισμού. Η διάλεξη πραγματοποιείται με αφορμή τη χιλιετηρίδα από την κοίμησή του αγίου Συμεών (1022-2022).

Ο Θεόφιλος Αμπατζίδης γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1968. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Πήρε το Μεταπτυχιακό και το Διδακτορικό του Δίπλωμα στη Συστηματική Θεολογία από την ίδια Σχολή. Κατά την τριετία 1995-1997, συνεργάστηκε ως ερευνητής στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Αθηνών «Ελληνισμός και Χριστιανισμός ως πα¬ράγοντες διαμόρφωσης της ελληνικής ταυτότητας». Διετέλεσε Αρχισυντάκτης στο περιοδικό Αναλόγιον, που εξέδιδε ή Ιερά Μητρόπολη Κοζάνης. Από το Σεπτέμβριο του 2001 μέχρι σήμερα υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από το ακαδημαϊκό έτος 2004 έως και σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Έχει δημοσιεύσει βιβλία, άρθρα και μελέτες σε ποικίλα περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Το πλήρες πρόγραμμα του δεύτερου κύκλου διαδικτυακών διαλέξεων «Καιρός του Ποιήσαι» θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Όλες οι εκδηλώσεις του κύκλου "Καιρός του ποιήσαι" μαγνητοσκοπούνται, αναμεταδίδονται ζωντανά και αναρτώνται στο κανάλι της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών στο YouTube.

 

 

 

 

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Διεθνές Συνέδριο : Άγιος Συμεώ...

Μαϊος
Πέμπτη
26
Διεθνές Συνέδριο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος:...
17:30 h

Τι είναι η χριστιανική πολιτικ...

Ιούνιος
Τετάρτη
1
Σεβασμιώτατος Rowan Williams, πρώην Αρχιεπίσκοπος...
19:00 h

Ο θρησκευτικά “άλλος” στην ορθ...

Ιούνιος
Δευτέρα
27
27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 Στρογγυλή τράπεζα: «Ο θρησκευτικά...
19:00 h

Προαναγγελίες

 Διεθνές Συνέδριο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος

Διεθνές Συνέδριο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος

Διεθνές Συνέδριο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος: Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στη θεολογία του φωτός και της χάριτος 26-29 Μαΐου 2022 Συνεδριακό Περισσότερα
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2