Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

Μετα τις σχετικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και τον Βόλο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η τρίτη στρογγυλή τράπεζα του κύκλου Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ “ΑΛΛΟΙ” ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2040, με τίτλο «Η εκκοσμίκευση του κράτους και της κοινωνίας και η μαρτυρία της Εκκλησίας». Στη στρογγυλή τράπεζα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν ο π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος (Θεολόγος, Κληρικός Ι. Μητροπόλεως Πρεβέζης), ο Άρης Στυλιανού (Πρόεδρος και Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ), η Grace Davie (Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Exeter, Μεγάλη Βρετανία) και ο Παντελής Καλαϊτζίδης (Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, Μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Θρησκευτικών Επιστημών). Την εκδήλωση συντόνισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας «Η Ορθοδοξία και οι “άλλοι” στην Ελλάδα του 2040».

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του οργανισμού Agape.gr .

Tα βίντεο από τη ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης είναι διαθέσιμα εδώ (ελληνικά) και εδώ (αγγλικά).

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία στρογγυλή τράπεζα του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, στην Αλεξανδρούπολη.

 

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Προαναγγελίες

Διεθνές συνέδριο: «Ορθόδοξες Επινοήσεις της Ανατολής»

Διεθνές συνέδριο: «Ορθόδοξες Επινοήσεις της Ανατολής»

Διεθνές Συνέδριο ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 16-19 Ιουνίου 2022 Συνεδριακό Κέντρο «Θεσσαλία» Μελισσάτικα, Βόλος Από την εποχή της διαμάχης μεταξύ Περισσότερα
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2