Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

Μετα τις σχετικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και τον Βόλο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η τρίτη στρογγυλή τράπεζα του κύκλου Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ “ΑΛΛΟΙ” ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2040, με τίτλο «Η εκκοσμίκευση του κράτους και της κοινωνίας και η μαρτυρία της Εκκλησίας». Στη στρογγυλή τράπεζα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν ο π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος (Θεολόγος, Κληρικός Ι. Μητροπόλεως Πρεβέζης), ο Άρης Στυλιανού (Πρόεδρος και Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ), η Grace Davie (Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Exeter, Μεγάλη Βρετανία) και ο Παντελής Καλαϊτζίδης (Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, Μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Θρησκευτικών Επιστημών). Την εκδήλωση συντόνισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας «Η Ορθοδοξία και οι “άλλοι” στην Ελλάδα του 2040».

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του οργανισμού Agape.gr .

Tα βίντεο από τη ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης είναι διαθέσιμα εδώ (ελληνικά) και εδώ (αγγλικά).

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία στρογγυλή τράπεζα του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, στην Αλεξανδρούπολη.

 

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Προαναγγελίες

Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ορθόδοξης Θεολογικής Ένωσης (ΙΟΤΑ)

Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ορθόδοξης Θεολογικής Ένωσης (ΙΟΤΑ)

στον Βόλο το 2023με τη συνεργασία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου Το δεύτερο μεγάλο συνέδριο της Διεθνούς Ορθόδοξης Θεολογικής Ένωσης Περισσότερα
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2