Δελτία τύπου

Ενημερωθείτε με τα νέα της Ακαδημίας
0
0
0
s2sdefault

2 o Πανελλήνιο Συνέδριο Θεολόγων Εκπαιδευτικών

Θεσσαλονίκη, 14-16 Σεπτεμβρίου 2018

Με τη συμμετοχή μέλους της Ομάδας Επιμόρφωσης για το Μάθημα των Θρησκευτικών

 

Στις 14-16 Σεπτεμβρίου 2018, στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεολόγων Εκπαιδευτικών με θέμα « Προκλήσεις και προοπτικές της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στο σύγχρονο σχολείο » που διοργανώθηκε από το Τμήμα Θεολογίας και το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. (με πρωτοβουλία της Αν. Καθηγήτριας Βασιλικής Μητροπούλου) και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ομιλίες και τα βιωματικά εργαστήρια του Συνεδρίου κινήθηκαν πάνω στους άξονες: Εκπαιδευτικές πολιτικές και Προγράµµατα Σπουδών, Πρακτικές της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στη σχολική τάξη, Θεωρητικές Προσεγγίσεις, ∆ιαπολιτισµικές και διαθρησκειακές διδακτικές προσεγγίσεις, με εισηγήσεις Ακαδημαϊκών, Σχολικών Συμβούλων και μεγάλου αριθμού Εκπαιδευτικών διαφόρων Ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με θέματα που ανέπτυξαν οι κεντρικοί ομιλητές: Χρήστος Βασιλόπουλος, Οµότιµος Καθηγητής Τµήµατος Θεολογίας ΑΠΘ ("Θεώρηση του µαθήµατος των Θρησκευτικών υπό το πρίσµα της σύγχρονης πραγµατικότητας"), ∆ρ. Ευστράτιος Ψάλτου, Σύµβουλος, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ("Η πρόκληση του µεταµοντέρνου λόγου και η θρησκευτική εκπαίδευση στην Ελλάδα"), Risto Aikonen, Senior Lecturer University of Eastern Finland ("The character of Religious Education in Finland according to Curricula"-Ο χαρακτήρας της θρησκευτικής εκπαίδευσης στη Φινλανδία σύµφωνα µε τα προγράµµατα σπουδών).

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών εκπροσωπήθηκε από την Θεολόγο και Επιμορφώτρια του ΙΕΠ για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Μαθήματος των Θρησκευτικών Τάνια Αβέλλα, που συμμετείχε σε παράλληλη συνεδρία με θέμα: «∆ιδακτική πρόταση για τα Θρησκευτικά του ∆ηµοτικού. Θρησκείες στη χώρα µας: Ποιος είναι ο γείτονάς µου;». Ο κύριος προσανατολισμός των εισηγήσεων της συγκεκριμένης συνεδρίας αφορούσε στις «Πρακτικές της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στη σχολική τάξη».

 

Hμερολόγιο Εκδηλώσεων

Ανακοινώσεις

Προαναγγελία: 1o Διεθνές Συμπόσιο Ψαλτριών & 1ο Φεστιβάλ Γυναικείων Βυζαντιν...

02 Σεπτεμβρίου 2019
Προαναγγελία: 1o Διεθνές Συμπόσιο Ψαλτριών & 1ο Φεστιβάλ Γυναικείων Βυζαντινών Χορών «Η Αγία Καικιλία»

Ι.Μ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΟΛΟΥ ΒΥΖΑΝΤ...

3η ετησια συνάντηση Θεολόγων

01 Σεπτεμβρίου 2019
3η ετησια συνάντηση Θεολόγων

Η Ορθόδοξη Θεολογία μεταξύ κριτικής σκέψης και ανορθολογισμού 6 Σεπτεμ...

Το έργο και οι εκδόσεις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου

07 Μαΐου 2019
Το έργο και οι εκδόσεις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου σας προσκαλεί σε εκδήλωση για το έ...

Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο : Μορφές χριστιανικών αφηγηματικών κειμένων: Θεολογ...

18 Απριλίου 2019
 Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο :  Μορφές χριστιανικών αφηγηματικών κειμένων:  Θεολογικές και θύραθεν προσεγγίσεις

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου διοργανώνει Πανελλήνιο Συνέδριο με...